İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş, Kurban Bayramı’nda et tüketimiyle ilgili uyarılarda bulundu. Bektaş, “Fazla et tüketildiği zaman homosistein denilen bir toksit madde vücutta fazlalaşıyor. Bu da damar sağlığını bozuyor. Kalp-damar hastalığı ve inme riskini artırıyor. Eğer çok fazla miktarda et tüketildiyse, sonraki öğünde bol miktarda su içmek, yeşillik ve yoğurt tüketmek iyi gelebilir. Böylece hem sindirim rahatlar hem de vücuttaki yük azalır” dedi.
Related Posts
Avladığı ördeği almak için baraj gölünde giren genç kayboldu
- Seher Alp
- 27 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Tekirdağ'da 'tüfekle vurduğu ördeği almak için Karaidemir Baraj Gölü'ne giren 24 yaşındaki Veli Ayaz kayboldu.
DEM Parti, CHP’yi ziyaret edecek
- Seher Alp
- 27 Kasım 2024
- 1 min
- 0
DEM Parti Eş Genel Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları Oruç cumartesi günü CHP'yi…
Başkan Ovalıoğlu: “Her kadının güçlü, güvende ve eşit olduğu bir dünya kurmaya kararlıyız”
- Seher Alp
- 27 Kasım 2024
- 4 min
- 0
Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Avcılar Belediyesi’nin düzenlediği ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Acil…