Muhittin Böcek Antalyalıları uyardı: Bugüne kadar görülmemiş bir yağış aldık, acil işi olmayanlar evlerinden çıkmasın

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, olumsuzluklara anında müdahale ettiklerini belirterek, “Dün akşam saatlerinde başlayan ve daha sonra şiddetini artıran, bugüne kadar görülmemiş bir yağış. Metrekareye 300 kilogramın üzerinde yağış düştü” dedi. Böcek, acil işi olmayan vatandaşları evlerinden çıkmamaları için uyardı.

Antalya’da sabaha karşı başlayan şiddetli yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini su basarken, araçlarında mahsur kalan çok sayıda kişi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. Kent merkezindeki 5 ilçede eğitime 1 gün ara verildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle motokuryelerin trafiğe çıkması yasaklandı, Antalya Havalimanı’nda ise uçuşlar aksadı.

Sele ilişkin açıklamalarda bulunan belediye başkanı Böcek, “İtfaiye ve ASAT dahil 1450 personelimiz, 290 aracımızla beraber yağışa müdahale ediyoruz. 900’ün üzerinde araçtan vatandaşımızı tahliye ettik. Şimdi de evlerde ve binalarda tahliye işlemleri yapılmaktadır. Antalya Valiliği, AFAD, ilçe belediyeleri, tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Can kaybının olmadığını belirten Böcek, “Gece gündüz demeden ekip arkadaşlarımızla beraber yağış sürecinde görevimizin başındayız. Telefonlarımız açık, gereğini yapacağız. Antalya’mıza, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Acil işleri olmayan vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum. Önemli olan can kaybının olmaması. İnşallah can kaybı olmadan bu sel afetini, el birliğiyle bunun da üstesinden geleceğiz. Meteoroloji’nin uyarıları sonrası tedbirlerimizi almıştık. Başta itfaiyemiz olmak üzere bütün arkadaşlarımızı hazırdı” dedi. 

TIKLAYIN – Evleri su bastı, arabalar sürüklendi, yollar göle döndü; Antalya’da şiddetli yağış hayatı felç etti!

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir